Savisaare umbusaldamist hääletatakse taas varahommikul

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu juunis toimunud Edgar Savisaare umbusaldushääletuse ajal oli volikogu saal üsna tühi, sest keskerakondlastest volikogu liikmed ei võtnud istungist osa.
Mullu juunis toimunud Edgar Savisaare umbusaldushääletuse ajal oli volikogu saal üsna tühi, sest keskerakondlastest volikogu liikmed ei võtnud istungist osa. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut määras tulevaks teisipäevaks erakorralise istungi, et arutada järjekordset umbusaldusavaldust linnapea Edgar Savisaarele.

Umbusaldamise algatajad tuginevad riigikontrolli ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni seisukohale, et Tallinna linnavalitsus ja linnaametid on kulutanud linna raha keskerakondlaste poliitreklaamiks.

Eile esitatud umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud linnavolikogu opositsiooni kuuluvast 33 volinikust 27. Umbusalduse algatamiseks on vajalik vähemalt neljandiku volikogu koosseisu ehk 20 linnavoliniku toetus. Umbusalduse avaldamiseks on vajalik volikogu koosseisu häälteenamus. Viimati oli umbusalduse avaldamine linnapeale volikogus arutusel 2. detsembril ja siis hääletas selle poolt 19 linnavolinikku. Tallinnas võimuloleva Keskerakonna fraktsiooni esindajad istungile ei tulnud.

Linnavolikogu erakorraline istung toimub eeloleval teisipäeval, 27. jaanuaril algusega kell kaheksa hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles