Opositsioon esitas Savisaarele järjekordse umbusaldusavalduse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu opositsioon esitas tänasel linnavolikogu istungil linnapea Edgar Savisaarele umbusaldusavalduse seoses enam kui 300 000 euro linna raha kulutamisega enda ja oma erakonnakaaslaste poliitreklaamiks.

«Hiljutisest riigikontrolli auditist selgub, et linnavalitsus ja erinevad linna ametid on valimiste eel kulutanud enda reklaamimise peale rohkem kui 300 000 eurot. Erakondade rahastamise järelevalve komisjon on teinud linnapea Edgar Savisaarele ettekirjutuse, mille kohaselt peab linnapea linnakassasse tagasi kandma rohkem kui 100 000 eurot.  

Edgar Savisaar Tallinna linnapeana on vastutav kogu oma meeskonna, sealhulgas ka uurimise all olevate tippametnike eest,» ütles umbusaldusavalduse üle andnud IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar.

Ta lisas, et teavituste sildi all tehtud reklaamidele linna raha kulutamine ei ole kooskõlas linnaeelarve eesmärkide ega linna kohustustega. Samuti ei jäta reklaamide ajastus ruumi kaheti mõistmiseks. Mahukaid teavituskampaaniaid tehakse vahetult enne valimisi.

«Sellest tulenevalt ei pea eelnõule alla kirjutanud linnavolinikud võimalikuks Edgar Savisaare jätkamist linnapeana. Alla on kirjutanud IRLi, SDE ja Reformierakonna fraktsioonide liikmed, kokku 28,» ütles Kübar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles