Juku-Kalle Raid päästis Savisaare poolesajale arupärimisele vastamisest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid.
Juku-Kalle Raid. Foto: Peeter Langovits

Tänasel linnavolikogu istungil oleks linnapea Edgar Savisaar pidanud vastama 45 arupärimisele, kuid IRLi fraktsiooni liikme Juku-Kalle Raidi ettepanekul võeti need kõik päevakorrast maha.

Opositsionäärid olid istungi alguses palunud päevakorrast välja võtta või edasi lükata 17 arupärimist. Seejärel tegi Raid ettepaneku võtta päevakorrast välja kõik 45 arupärimist. «Ma palun päevakorrast välja võtta punktid 19-63 sellepärast, et linnapea ei võta nagunii vastutust ühegi otsuse eest. Ma soovin selle ettepaneku hääletamist,» ütles Raid.

Volikogu esimees Toomas Vitsut pani Raidi ettepaneku hääletusele ning 26 poolt- ja kümne vastuhäälega läks ettepanek läbi.

See tähendab volikogu opositsioonile võimalust varem koju pääseda, sest arupärimistele vastavad linnavalitsuse liikmed istungi lõpus, kui ülejäänud päevakord on ammendunud ning kuna siis enam hääletusi ei toimu, lähevad volikogu keskerakondlastest liikmed sel ajal koju.

Opositsionäärid jäävad enamjaolt saali, sest kui arupärijat saalis ei ole, loetakse arupärimine volikogu esimehe haamrilöögiga vastatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles