Fotod: Ülemiste Citys sai valmis linnaku esimene parkimismaja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste Citys avati täna pidulikult linnaku esimene parkimismaja, kus jagub kohti 281 autole.

Kuuekorruselises hoones on ca 8500 ruutmeetrit pinda, Technopolis Ülemiste AS investeeris objekti kokku 2,9 miljonit eurot.

«Parkimismaja on Ülemiste City infrastruktuuri jaoks väga oodatud ja vajalik projekt,» rääkis Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. «Kuna piirkonna töötajate arv on viimase aastaga hüppeliselt kasvanud ning septembris valmib juba uus 13-korruseline büroohoone, mis täitub uute asukatega, aitab parkimismaja valmimine parkimiskohtade nappust oluliselt leevendada. Ühtlasi toob see stabiilsust olukordades, kus vanade hoonete lammutamise või uute ehitamise tõttu on meil vaja maapinnal parkimiskorraldust ümber suunata. Usun, et parkimine muutub tänasest linnakus selgemaks ja mugavamaks.»

Parkimismaja asub aadressil Valukoja tn 4C. Punase telliskivihoone, mille sisse parkimismaja on ehitatud, on Tallinna Kultuuriväärtuste Amet hinnanud «väärtuslikuks hooneks». Tööde käigus ehitati majale juurde mitu korrust, mida katab kaasaegne metallkonstruktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles