Valimised tulekul: Keskerakonna kahurvägi hullutab linnapoes rahvast

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel asuvas linnapoes peeti täna soodusmüügipäeva, mille käigus loosis linnapea Edgar Savisaar välja 15 toidukorvi.

Kell 11 alanud sooduspäeval oli rahvast palju, lettide ees oli märgata tunglemist ning vaevu pääses poes liikuma. Eelkõige oli rahva seas näha vanemas eas ja vene keelt kõnelevaid inimesi, kuid märgata oli ka eestlasi.

Poekülastaja Uudo sõnul on linnapood üks tore koht, sest põhikaubad on seal soodsad. Härra käib linnapoes seetõttu, et tal on aega sinna minna ja ta saab sealt kõik vajamineva kätte.

Linnapoodi kiidab ka pensionär Eha. «Käin siin poes tihti, see pood on pensionärile väga hea. Kui pension on alla 300 euro, siis see on väga hea koht,» ütleb ta.

Memmed ja taadid on linnapeale tänulikud, et Lasnamäele selline pood on tehtud ning kindlasti annavad sellised teod valimistel linnaisadele hääli. «Hääli annavad sellised üritused poliitikutele juurde kindlapeale, see on ju meie eest hoolitsemine. Ma usun, et kõik jätavad meelde siin näiteks härra Savisaare. Kindlapeale saab ta palju hääli,» ütlev vanahärra Uudo loosimistulemusi oodates.

Sooduspäeval oli kohal  Keskerakonna kahurvägi, eesotsas Edgar Savisaare, Kalle Klandorfi ja Olga Ivanovaga.  Linnajuhid ei salgagi, et antud üritust võib käsitleda Keskerakonna valimiskampaaniana. «Kõik üritused, mida teeb mõni erakond, linnavalitsus või vabariigi valitsus, võib käsitleda valimiskampaaniana,» ütles Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova.

Linnapood ei olegi tegelikult pood, tegu on sotsiaalprojektiga. Tallinna Turgude juht Tiia-Liis Jürgensoni sõnul ei solgi pood turgu, kuna tegemist on pigem sotsiaalprojektiga. «Poe eesmärgiks on parandada eeskätt väiksema sissetulekuga inimeste toimetulekut. Meie hinnapoliitika tõttu on toiduainete hinnad muutnud tallinlastele soodsamaks, teised poed võtavad meist eeskuju» ütleb Jürgenson ja lisab, et poel on külastajaid päevas 1000-1200 inimest.

Sama meelt on ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar. «Teised poeketid on hakanud linnapoe hindadega võistlema, mis tähendab, et linnapood mõjutab toidukaupade hinnataset, aitab hinnad kontrolli all hoida ja teeb seeläbi kõigi linlaste elu soodsamaks,“ ütles linnapea hinnavõidu päeval.

Toiduainete hinnad linnapoes
Kohupiimakreem 3% 300g0,75 eur
Hapukoor 20% 500g0,55 eur
Keefir 2,5% (kile)0,47 eur
Vene juust (väike pakk)0,80 eur
Keeduvorst 170g0,5 eur
Jahutatud broiler 1kg1,80 eur
Kodune hakkliha 400g1,90 eur
Või 200g0,83 eur
Nisujahu 2kg0,64 eur
Rapsiõli 1l0,83 eur
Makaron Elektra sarveke 0,4 kg0,18 eur

Järgmine sooduspäev toimub 19. veebruaril. Linnapood asub aadressil Punane 48a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles