Linn ehitab Piritale tunneli

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piritale tuleva tunneli asukoht
Piritale tuleva tunneli asukoht Foto: Google maps kuvatõmmis

Pirita Spordikeskust ja Lillepi parki ühendav tunnel valmib spordisõprade rõõmuks selle aasta jooksul. Hange tunneli ehitaja leidmiseks on juba välja kuulutatud.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder ütles, et Rummu teele ehitatava tunneli kogupikkus tuleb 91 meetrit, millest kinnise ehk tee aluse osa moodustaks 21,5 meetrit. «Tunnel tuleb lauge, et sellest saaks rulluiskudel või rattaga läbi sõita,» selgitas Mölder.

Linnaosa vanema sõnul on tunneli eesmärk tagada turvaline tee ületamine nii Spordikeskuses treenivatele lastele kui tervisesportlastele. Tunnel läheb Rummu tee alt läbi Spordikeskuse parkla vahetus läheduses.

Hanke avamise tähtajaks on märgitud 9. veebruar 2015 ning täpsemat infot hanke kohta leiab riigihangete registrist.

Tallinna Spordi-ja Noorsooamet koostöös Pirita Spordikeskusega ehitab 2015. aasta jooksul kergliiklustunneli seoses osalemisega Euroopa Liidu välisprojektis «Pirita Spordikeskuse multifunktsionaalne arendamine», mida rahastati meetme «Linnaliste piirkondade arendamine» alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles