Tallinnas toimub ülemaailmne nutilinnade kongress

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Raepress

Tallinnas toimub 25.-27. jaanuaril ülemaailmne kongress, kus tutvustatakse nutikate tulevikulinnade erinevaid arengustrateegiaid.

Kongress toob Eestisse üle saja oma valdkonna tippspetsialisti ligi 25 riigist. Külalisi on oodata Ladina-Ameerikast, Aafrikast, Euroopast ja Aasiast. Kahe ja poole päeva jooksul räägitakse tipptehnoloogia mõjust linnade jätkusuutlikkusele, koosloovast linnast  ja erinevate juhtimistasandite koostööst linnastute arendamisel.

Tänasel linnavalitsuse istungi järgsel pressikonverentsil selgitas Tallinna abilinnapea Taavi Aas eeloleval nädalavahetusel algavat kongressi sisse juhatades, et erinevates maailmajagudes toob linnastumine kaasa erinevaid väljakutseid ja lahendusi ning Tallinna kongressi peamiseks eesmärgiks on need lahendused kokku võtta ühtseks «nutika linna mõtteviisiks»

Tallinna jaoks on kongress eelkõige võimalus tutvustada linna nutikaid lahendusi ja kodanikele pakutavaid e-teenuseid ning rääkida nende mõjust linna arengule ja linnaruumi planeerimisele. Lisaks oma kogemuse jagamisele annab kongress tervikuna kohalikele juhtidele ja spetsialistidele erakordse võimaluse vahetult osa saada rahvusvaheliselt väga tuntud ja tunnustatud linnade innovatsioonialasest kogemusest.

INTA on 1976. aastal loodud mittetulundusorganisatsioon, mis ühendab erinevaid linnade arengusse puutuvaid osapooli, sealhulgas nii riigi kui kohalike omavalitsuste poliitikuid, ettevõtjaid, arhitekte ja teadusasutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles