Kiek in de Kökis näidatakse hävinud keskaegseid linnakindlustusi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiek in de Kök
Kiek in de Kök Foto: Martin Ilustrumm

Neljapäeval avatakse Kiek in de Köki suurtükitornis näitus «Pil(t)k läbi aja», mis tutvustab Tallinna hävinud keskaegsete linnakindlustuste vaateid kunstis.

Näitusel on eksponeeritud suurendatud reproduktsioonidena vaated Tallinna linnamüüri, väravate ja tornide tänaseks hävinud osadest. Näha saab nüüdseks kadunud Nunne, Viru ja Väikest Rannaväravat, Duveli ning Luhrenburgi torne.

Pilgu ajaloolistele vaadetele saab heita ka läbi aknakeste, mille klaasidel fotod samadest kohtadest kaasajal. Nii saab näitusekülastaja justkui vaadata aegade taha ning hiljem linnas jalutades kujutleda neid paiku minevikus.

Piltide originaalid paiknevad Tallinna Linnamuuseumi ja Eesti Ajaloomuuseumi kunstikogudes. Näituse kuraator on Risto Paju, tekstide autor Ando Pajus, kujundajad Pärtel Tall ja Risto Paju, fotod Tanel Verk.

Näitus jääb avatuks 2015. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles