Tallinnas võib libedusetõrjeks erandkorras ka liiva kasutada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedusetõrjeks tohib Tallinnas nüüd erandkorras ka liiva kasutada.
Libedusetõrjeks tohib Tallinnas nüüd erandkorras ka liiva kasutada. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaare juures toiminud libedusetõrje  nõupidamisel otsustati, et eriti libedate tänavate puhul, kus jääkihti ei ole võimalik kiirelt eemaldada, võib erandkorras ka liiva kasutada.

«Ilmaolud muutuvad iga päev ja eelkõige on tähtis operatiivselt tegutseda,» ütles linnapea ja lisas, et kuigi soola kasutamisest tänavatel tuleb üldjuhul hoiduda, peab ekstreemse libeduse ajal, kohtades, kus jalakäijatel on kukkumisoht, lumesulatuskeemiat kasutama.

Tänavapuhastusfirmad peavad kõnni- ja kergliiklusteedel kasutama kamm ja võrkteraga koristusmasinaid, mis annavad jäiste tänavate puhul parema tulemuse, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kiilasjää ennetamiseks tuleb ka  kõnniteedelt lörtsilume  koristamisel koristusmasinaid kasutada. Linnaosade valitsustes, kus on libedusetõrje killustiku jagamisega juba algust tehtud, tuleb seda tegevust vastavalt vajadusele laiendada. Samuti ootab linn vabatahtlikke jää- ja lumekoristustöödele. Linnaosavalitsustel on võimalus palgata soovijaid lepingulistele koristustöödele.

Kinnistute või ehitiste omanikud peavad rakendama kõiki  ennetusmeetmed jääpurikatest, lumest ja libedatest kõnniteedest tulenevate ohtude ärahoidmiseks. Katused tuleb lumest õigeaegselt puhastada ja korrastada katuste räästad, vihmaveerennid ja –torud.

Samuti otsustati, et mupo tõhustab veelgi kinnistute ja nendega piirnevate alade heakorraalast järelvalvet.

Kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik. Ilmaolud muutuvad igapäev ja eelkõige on tähtis operatiivselt tegutseda.  Libeduse tõrjet peab tegema mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele. Tallinna territooriumil kasutatakse kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumiseks  2-6 mm läbimõõduga graniit- või paesõelmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles