Tallinna sotsid pöörduvad linnajuhtide korruptsiooni uurimiseks politseisse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlase Priit Kutseri fotoga teavitus Põhja-Tallinnas Vene Eragümnaasiumi fassaadil.
Keskerakondlase Priit Kutseri fotoga teavitus Põhja-Tallinnas Vene Eragümnaasiumi fassaadil. Foto: Peeter Langovits

Tallinna sotsiaaldemokraadid lubavad teha politseile avalduse seoses sellega, et riigikontrolli auditi kohaselt on Tallinna linn kulutanud 2013. aastal ca 337 000 eurot teavitustele, mis sisaldasid poliitiku või erakonna valimisreklaami.

Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Anto Liivati sõnul on rikutud korruptsioonivastast seadust. «Keskerakondlastest linnajuhtide jutt sellest, et seaduseaugud võimaldavad neil linna raha isiklikuks valimiskampaaniaks kasutada, kõlab nagu korterivarga jutt sellest, et ta varastas mitte pahatahtlikkuse, vaid selle tõttu, et uks ei olnud lukus. Õigusruumi saab ja tulebki täiustada, aga samuti tuleb korrale kutsuda neid, kes juba kehtivaid mängureegleid millekski ei pea,» ütles Liivat.

«Mõistan politseiasutuste ettevaatlikkust poliitiliste juhtumite menetlemisel, kuid nüüd, mil ka Riigikontroll on selgelt välja öelnud, et Keskerakonna teavitustegevuste puhul on tegemist linna raha eest erahuvides tegutsemisega, palun, et politsei kujundaks nimetatud juhtumite osas seisukoha, kas tegemist on Korruptsioonivastase seaduse rikkumisega või mitte. Vastus sellele küsimusele selgub arvatavasti alles kohtus, kuid analoogsete korruptsioonijuhtumite ärahoidmiseks tulevikus on vaja menetluspraktikat, mis päädib hinnanguga, kuidas selliseid juhtumeid õiguspraktikas käsitleda,» selgitas Liivat politsei uurimise vajalikkust.

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto sõnul on kahetsusväärne, et linnavalitsus ei näe oma allasutuste tegevuses midagi parandamisväärset. «Veelgi enam, linnajuhid süüdistavad hoopis riigikontrolli erapoolikuses, tuginedes seejuures vaid Keskerakonna imagoloogi Linnar Priimäe «ekspertarvamusele»,» lisas Matto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles