Autoomanik: noortekamp ärandas sõiduki ja süütas selle

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul varastas noortekamp Lasnamäel Kivimurru 24 aadressilt sõiduauto Lada, mis pandi hiljem põlema.

Kui Eesti veemotokoondise liige Marek Peeba laupäeva õhtul kella 21.30 paiku oma erkpunase Lada 2107 maja ette parkis, siis ei osanud ta kahtlustada, et see õhtu saab autole saatuslikuks.

Samal ajal, kui Marek pahaaimamatult kodus õhtut veetis, luusis juba pikemat aega auto ümber kamp noori, kes kella 22.30 paiku varguse toime panid. Pealtnägijate sõnul oli tegemist seitsme liikmelise venekeelt kõnelevate noorte kambaga, kelle vanus oli vahemikus 15-17 aastat.

Kohe Kivimurru 24 vahetus läheduses asub Sikupilli keskkool, mille turvakaamera salvestist õnnestus Marekil täna näha ja seetõttu sündmuste käigust aru saada. Salvestisest on näha, et noored lükkavad autot käsitsi mööda Kivimurru tänavat Lasnamäe tänava poole. Mareki enda versioon on see, et noored lükkasid auto parkimiskohast eemale ning seejärel saadi ta käima.

Auto omanik märkas sõiduki kadumist alles hommikul ning pärastlõunal kella 16.45 paiku leiti sõiduk Paekaldalt põlenuna. «Auto leidsime nõnda, et päästjad olid masinat kustutama läinud ja selle peale helistati,» kirjeldas Peeba, kuidas põlenud masin üles leiti. Autost õnnestus päästa ainult veljed ning mõned tööriistad.

Arvatav marsruut, mida mööda auto öösel liikus on Peeba sõnul Kivimurru tänav-Lasnamäe tänav-Tartu maantee-Pallasti tänav ja siis üle Narva maantee otse karjääri.

Lada oli täielikult taastatud. «Aeg ja raha on üks asi, aga veel kurvem on see, et sõiduk oli vanaisa oma. Sain selle vanaisalt päranduseks ja see on juba omaette väärtus,» ütles Peeba

Tänaseks on Peeba käinud ütlusi andmas ka politseis. «Täna rääkisin uurijaga. Öeldi, et mingid kahtlusalused nagu oleks, aga päris täpselt ei räägitud. Informatsiooni peaks olema ja videosalvestis on olemas. Ma loodan, et saab need noored kätte,» loodab Peeba, et kurjategijad tabatakse. Peeba üleskutset vargad leida on sotsiaalmeedias jagatud tänaseks juba üle 2200 korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles