Tallinna abilinnapea: olgu selge, millal võib esineda ja millal mitte

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni ja korruptsioonivastase erikomisjoni ühisistungil, kus räägitakse riigikontrolli aruandest, mis paljastas, et Tallinna linnajuhid on kasutanud valimisreklaamiks 337 000 eurot avalikku raha, teatas abilinnapea Taavi Aas, et selles küsimuses puudub tegelikult õigusselgus.

«Tallinna linnavalitsus on oma istungil auditi läbi arutanud, õigusselgust pole. Aga see peab tulema ning puudutama ka riiki, mitte ainult kohalikku omavalitsust,» teatas Aas, viidates tipp-poliitikute hiljutisele ülesastumisele riigitelevisiooni saadetes.

«Omavalitsuste asi ongi teavitusega tegelda, aga kui valimisperiood on täpselt fikseerimata, pole selge, millal võib poliitik esineda ja millal mitte,» ütles Aas. Abilinnapea hinnangul pole kõiki ekspertarvamusi arvestatud. «Õiguseksperdid on öelnud, et pole keeldu tuntud isikutel esineda,» teatas Aas.

Riigikontroll nentis, et teavitused on küll seotud linna tegevusega, ent teavitused sisaldavad siiski ka poliitikute erahuve või valimiskampaaniat sisaldavat sõnumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles