Fotod ja video: Kopli kandis valmistati miinipildujaid ja miljoneid padruneid

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunagine Arsenali sõjatehas tehas Kopli kandis ootab ümbersündi: hiigeltehasesse, mille parkettpõrandal valmis omal ajal miljoneid padruneid, peaks kerkima moodne büroode ja vaba aja veetmise võimaluste kompleks. Vaata Tallinncity ringkäiku tehases koos ajaloohuvilise Juku-Kalle Raidi ja OÜ Arsenal Centeri esindaja Aadu Ojaga!

Arsenal on endisele Arsenali relvatehase kinnistule rajatav uus kaubanduskeskus, millest saab Kalamaja ja Kopli piirkonna tõmbepunkt. Rajatav keskus ühendab  igapäevaselt vajalikud toidupoed ja teenused ning pakub siinse piirkonna  inimestele laia valiku toitlustusvõimalusi ja olulisi spetsiaalkauplusi. Ehitusega plaanitakse alustada juba tänavu suvel.

Arenduse eesmärgiks on luua mitmekülgne ja meeldiva atmosfääriga igapäevaselt külastatav kohtumispaik. Integreerides vana ja uut, püütakse luua ainulaadne arhitektuurne ruum, mis eristub tavapärastest kaubanduskeskustest.

Arendustööde käigus integreeritakse Arsenali tootmishooned osaliselt kaubanduskeskuse uute osadega. Ehitustööd on planeeritud mitmesse etappi, millest esimene valmib 2016. aastal. Arenduse teises etapis renoveeritakse Erika tänava äärne kolmekorruseline hoone omanäoliseks kaubandus- ja büroopinnaks.

Arsenal on piirkonnas esimene kaasaegne keskus, mis suudab lisaks kaubandusele pakkuda ka kvaliteetset toitlustust ja teenuseid. Arsenali eesmärgiks on saada nii lähipiirkonna elanike poolt hinnatud igapäevaseks ostukeskuseks kui ka lähiasumite elanike vaba aja veetmise kohaks.

Nende eesmärkide täitmiseks on keskuses olemas Selveri supermarket ja seda toetavad igapäevaselt vajalikud kaubad ja teenused. Ülejäänud osa keskusest moodustavad restoranid-kohvikud, raamatukauplus, kodukaupade butiigid ja muud atraktiivsed spetsiaalkauplused.

Eraldi planeeritakse kiirtoidukohtade ala, kuhu pääseb otse parklast ning mis võimaldab kiiret toitlustust möödasõitvatele klientidele, kellel pikemaks söömiseks aega napib. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles