Libe kõnnitee võib kinnistuomanikule tuua kuni 1300-eurose trahvi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedad tänavad
Libedad tänavad Foto: Aivar Aotäht

Mupo on tänavu alustanud 33 väärteomenetlust libedustõrje tegemata jätmise tõttu, mille eest võib kinnistuomanikku trahvida kuni 1300 euroga.

Praeguseks on munitsipaalpolitsei amet algatanud puhastusalal libedustõrje tagamata jätmise tõttu 33 väärteomenetlust, mis jaotuvad  linnaosade vahel enam-vähem proportsionaalselt. Libeduse üle on viimastel päevadel kurdetud kõikides linna piirkondades.

Kui teisipäevast kolmapäevani tehti mupo korrapidaja telefonil 19 avaldust libeduse ja koristamata kõnniteede kohta, siis tänaseks on olukord pisut paranenud ning tänase päeva jooksul on lisandunud üksikud kaebused.

Tallinna linna heakorra eeskirja järgi peab kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal heakorratööd tegema kinnistu ja ehitise omanik. Libedustõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2–6 mm, tuha või kloriidide kasutamine on keelatud.

Kui libedustõrje on tegemata jäetud, võib kinnistuomanikku karistada. Füüsilise isiku maksimaalne karistusmäär on 400 eurot ning juriidilise isiku maksimaalne trahv 1300 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles