Foto: Tallinna kesklinna kerkib viis uut kortermaja

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AS Merko Ehitus

AS Merko Ehitus alustab tänavu jaanuaris Tallinna kesklinna, Tartu mnt 52 viie kortermaja ehitust. Ehituse esimeses etapis peaks 2016 sügiseks valmima kolm kortermaja ning kogu arendusala ühendav maa-alune parkla.

Uued majad kerkivad 2012. aastal valminud Tartu mnt 50a äri- ja eluhoone kõrvale. Kortermajade arhitekt on Martin Aunin ning siseviimistluspaketid on loonud sisearhitektid Eerik Olle ja Ahti Peetersoo. Korterite ruutmeetrihind jääb vahemikku 2130–3180 eurot.

Kortermajades on vesipõrandaküte, tänu millele ei ole korterites ka radiaatoreid. Energiasäästlikkuse tagamiseks on hoonetesse kavandatud mehhaaniline soojustagastusega sissepuhke-väljatõmbeventilatsioon, korterite verandad on klaasitud. Südalinna asukohast tulenevalt on pööratud erilist tähelepanu hoonete helikindlusele. Parkimise teeb mugavaks kahetasandiline turvaline ja köetud maa-alune parkla, mis ühendab viit kortermaja. Kvartalisisene ala on kujundatud liigendatud kõrgustega katusehaljastusega ja valgustusega puhketsooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles