IRLi fraktsioon algatab linna vahendite omastamises süüdistatava Savisaare umbusaldamise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul ei saa leppida sellega, et linna juhib inimene, kes kasutab avalikke vahendeid isiklikuks otstarbeks.

«Savisaar on Tallinna raha propagandaks kantinud juba aastaid, oleme sellele korduvalt tähelepanu juhtinud ning tänaseks on seda kinnitanud nii riigikontroll kui erakondade rahastamise järelevalve komisjon,» lausus Kübar.

«Samuti on välistatud, et linnavalitsus on teinud reklaamid – nagu nad ise väidavad – elanike informeerimiseks linnas toimuvast. Kõnealuste reklaamide sisuks on ainult linnapea ja teiste keskerakondlaste isik ning ka ajastus ei jäta ruumi kahetimõistmiseks,» sõnas volinik ning lisas, et uurimist vajab ka reklaamide hind, mis ekspertide hinnangul ületab mõistlikku hinda mitmekordselt.

«Hetkel on uurib prokuratuur sadat tuhandet eurot, mille eest linnajuhid ennast kohalike valimiste eel reklaamisid,» ütles Kübar. «Nüüd selgub aga riigikontrolli analüüsist, et linna raha on raisatud vähemalt kolm korda enam.»

Kübar ütles, et lisaks umbusaldusele annab IRLi fraktsioon järgmisel istungil sisse eelnõu, millega tehakse volikogule ettepanek pöörduda kõigi riigikontrolli poolt tuvastatud kulutuste uurimiseks prokuratuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles