IRL: kui seadused ei muutu, varastab Keskerakond tallinlaste raha edasi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu staadioni avamisele kutsunud reklaam.
Hiiu staadioni avamisele kutsunud reklaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Fakt, et Tallinnas on linna ja Keskerakonna rahakotid lootusetult segamini, on olnud ilmselge juba aastaid,» ütles Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar.

«Vaadates riigikontrolli auditi tulemusi, millest selgub, et ainuüksi 2013. aastal kasutati erakonna reklaamimise tarbeks üle kolmandiku miljoni avalikku raha, jääb üle küsida, mis järgmiseks?» ütles linnavolinik.

«Oleks naiivne arvata, et Riigikogu valimiste eel tehtav reklaam rööviks Tallinna eelarvest väiksemaid summasi. Keskerakondlik linnavalitsus on leidnud JOKK-skeemi, mida nad plaanivad kasutada vähemalt nii kaua, kuni kehtestatakse seadused, mis seda keelavad,» tõdes Kübar.

«Ei ole juhus, et Keskerakond ei kulutanud ainsa parteina tele- ega raadioreklaamile sentigi sel ajal, kui Tallinna elanikud maksid üle saja tuhande euro, et kogu Eesti saaks vaadata Savisaare kehadublanti uisutamas ja linnapead kiitmas, palju ikka eelmisel aastal eelarvest rabatud sai,» ütles volinik.

«Savisaar peab võtma õppust erakonnakaaslaselt ja abilinnapealt Arvo Sarapuult, kes pärast erakondade rahastamise järelevalve komisjoni otsust maksis enda reklaamimiseks kasutatud raha linnaeelarvesse tagasi. Linnapea on kahjuks jõudnud oma võimujanuga juba nii kaugele, et eksimise tunnistamine on välistatud,» sõnas Kübar.

«Ei ole keeruline arvata, kuidas reageerib riigikontrolli otsusele Keskerakond ja eelkõige Savisaar . Enese kaitsmiseks väidetakse järjekordselt, et juriidiliselt on ju kõik korrektne ja üleüldse on riigikontroll kallutatud asutus ja kõik teised teevad ju ka,» lausus volinik.

Kübara sõnul on oluline viia võimalikult kiiresti sisse seadusemuudatused, mis taolise käitumise keelaks, sest vastasel juhul kannab Tallinna linn Keskerakonna valimiskampaania kulud ka järgmistel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles