Galerii: päikeseline Ženja Fokin rõõmustas kohvikus Lyon kliente

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väärtustamaks teenindaja elukutset, toob Viru keskuses asuv kohvik Lyon sel nädalal hommikuti leti taha tuntud inimesi: esmaspäeval võõrustas külalisi DJ Kristjan Hirmo, teisipäeval laulja Birgit Õigemeel ning kolmapäeval asus leti taha stilist Ženja Fokin.

«Tere hommikust, tulge tuppa,» julgustab alati heatujuline ja laialt naeratav Ženja Fokin häbelikult ust paotavaid kliente. Rõõm on aga nakkav ning peagi kostitab peaasjalikult naisterahvastest koosnev kohvitajate seltskond teenindajat samuti naeratusega.

Asjatundlikult soovitab Fokin Lyoni ulatuslikust menüüst hommikusööki ning mõistagi tahetakse tellida kohviku kaubamärgiks kujunenud magusaid ampse: šokolaadikattega ekleere, croissate jm.Cappuccino sõber saab talt lisaks naeratusele ka kohvivahuga maalitud südame. «Teenindaja töö on raske, aga tore. Kõike tuleb teha kirega,» räägib mees ja suundub seejärel järgmisesse lauda.

Kohvikutöö kogemus on mehel juba varasemast ajast: Helsingis õppides sai just nii näiteks soome keele selgeks. «Ma arvan, et tööturule alles suunduvale noorele on see hea kogemus,» hindas ta. «Aga teenindajate palgad võiks Eestis suuremad olla, liiati kui nad seda rasket tööd pühendumisega teevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles