Lukas näeb Tallinna käitumises ohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Arvet Mägi /Virumaa Teataja

Haridusminister Tõnis Lukas nägi ohukohta selles, et Tallinn pole koolide tugiteenustele eelarves raha ette näinud, sest vajadus logopeedi, sotsiaalpedagoogi ja pikapäevarühmade järele on tema sõnul kindlasti olemas.

«Tugispetsialistide palkamine on seaduse järgi omavalitsuse ülesanne, kuid raha annab riik,» kinnitas Lukas.

«Õppekuludeks annab riik omavalitsustele rohkem raha kui vaid õpetajate palgamäär ette näeb - nii-öelda puhverraha on 8 protsenti, mille osas omavalitsus saab otsustada, kas maksta vanempedagoogidele lisatasu või tugispetsialiste ametisse panna.»

Lukas rõhutas, et seadus ei kirjuta ette, et logopeed, sotsiaalpedagoog, psühholoog, peavad olema kooli palgal, neid võib ka teenusena sisse osta.

«Aga kui Tallinna linn nüüd ütleb, et tal tugiteenuste jaoks raha pole, siis mina näen selles ohukohta, sest vastavad teenused peavad olema koolides tagatud. Vajadus sellise nõu ja tegevuse jaoks koolides on olemas. Ma küll loodan, et Tallinna linn ei pane oma koolide õpilasi teiste omavalitsustega võrreldes palju halvemasse olukorda,» sõnas haridusminister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles