Euro tulek teeb Tallinnas bussipileti pisut odavamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukite piletite hinnad euro tulekuga ei tõuse, pigem vastupidi.
Ühissõidukite piletite hinnad euro tulekuga ei tõuse, pigem vastupidi. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas võivad pärast euro tulekut natuke odavamaks minna need sõidupiletid, mis ostetakse ühissõidukite juhtide käest.


Kui bussijuhid hakkaksid müüma sõidutalonge täpselt eurodesse ümber arvestatud hindadega, kuluks neil liiga palju aega eurosentide lugemiseks. Bussipileti hinda ülespoole ei saa ümardada, sest seda ei luba seadus, mille täitmist jälgib Tallinna linnavõim väga kiivalt. Nii polegi muud teha, kui ümardada piletihinnad allapoole.

«Eelmüügist ostetud piletitega muret pole. Ükskõik kas kioskist või internetipanga kaudu ostetud piletite puhul pole vahet, kas arveldamine käib eurodes või kroonides. Aga ka ühissõidukijuhid müüvad pileteid ja seal on tõesti nii, et kui piletihind lihtsalt eurodesse ümber arvutada, siis läheb bussijuhtidel sentide lugemisega väga palju aega,» lausus transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Ta lisas, et linnavalitsus pole selles asjas veel otsust langetanud, aga hindade allapoole ümardamise varianti on arutatud. «Kui täna maksab bussijuhi käest ostetav täispilet 25 krooni, siis oleks võibolla mõistlik määrata selle pileti hinnaks eurodes 1.50, kuigi ametliku kursi järgi oleks piletihind 1.59,» tõi Harjo näite.

Ja ühe eurosendi võrra piletihinda tõstma ei hakata, pigem lastakse hind kaheksa sendi võrra alla. «Otsused on veel tegemata, nii et ei taha praegu hinnalangust lubama hakata. Aga see on kindel, et eurole üleminek ühissõidukite piletihindu ei kergita, pigem vastupidi. Tallinna linna poliitika on selles suhtes väga range, et eurole üleminek ei tohi kaasa tuua vähimatki hinnatõusu,» kinnitas Harjo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles