Koolipoisi pussitamise põhjus oli pisivõlg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva

Postimehe andmeil pussitas Harjumaal Kose vallas 16-aastane noormees endast paar aastat nooremat koolivenda telekamängu tõttu tekkinud kümmekonna euro suuruse võla tõttu.

Politsei sai teate 9. jaanuaril, et Kose vallas Habaja külas on omavahelise tüli käigus saanud noahaava 13-aastane poiss. Kahtlustatavana peeti sündmuskohal kinni 16-aastane noormees, kes toimetati asjaolude väljaselgitamiseks jaoskonda.

Sündmused toimusid hilisõhtul. Esialgsetel andmetel oli pussitamine tingitud omavahelise konflikti käigus tekkinud äkktülist, kui kaks muidu sõbralikult läbi saanud ja omavahel varemgi ostu-müügi tehinguid teinud koolipoissi ei suutnud rahumeelselt selgeks rääkida ühte telekamängu tõttu tekkinud pisivõlga.

Politsei pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul pussitati poissi selga ning tema seisund oli raske, kuid mitte eluohtlik. Viga saanud poiss viidi kiirabiga haiglasse.

Kummalgi poisil ei ole varasemaid rikkumisi olnud ning kahtlustatava vahistamist eeluurimise ajaks kohtult ei taotletud. Kahtlustatav on varasemate karistusteta, alaealine ja aitab igati uurimisele kaasa.

Kose valla sotsiaalnõuniku Merike Pihla sõnul olid mõlemad poisid korralikest peredest ja varasemalt ei ole nad sotsiaaltöötajate huviorbiidis olnud.

Juhtunud asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist. «Kuna ta on alaealine ja varasemaid rikkumisi ei ole, siis on väga raske spekuleerida, mis teda ootab. Selge on see, et mingisuguse vastutuse peab ta võtma,» kommenteeris edasisi arenguid politsei pressiesindaja Helen Uldrich.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles