Nõmmel ja Kristiines laseb keegi võõraid koeri aedadest tänavale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud

Munitsipaalpolitsei ametile on viimase nädalaga laekunud mitu teadet, kus seni tuvastamata isik on avanud aiavärava ning lasknud vabadusse aias oleva koera.

Teateid on tulnud nii Nõmmelt kui ka Kristiine linnaosast. Viimane neist Keemia tänavalt, kus lühikese perioodi jooksul on avatud ühele perele kuuluva maja hoovivärav kolmel korral. Eelmisel aastal tuli aga mupol kokku puutuda juhtumitega, kus koeravihkaja viskas koertele mürgitatud toitu ja tekitas loomapidajatele palju muret ja kurbust.

«Tükk aega on olnud rahu, aga nüüd on pahatahtlik tegevus taas käivitunud,» ütles mupo menetlusosakonna peainspektor Enn Viidu. «Ei ole selge, kas tegemist on pahatahtliku ulakuse, loomaarmastaja või loomavihkajaga. Loomavihkaja väändunud psühholoogia on orienteeritud sellele, et loom nabitakse kinni ja viiakse hoiupaika või veelgi parem – jääb auto alla. Loomaarmastaja aga tunneb kaasa loomakesele, kelle vabadust aed piirab.»

Mupo soovitus on paigaldada aedadele väljastpoolt avamist mittevõimaldavad aiasulgurid. Samuti tasuks naabrivalvega kaetud privaatsemates linnaosades  tähelepanelik olla ja samalaadsetest juhtumitest kiiresti märku anda mupo infotelefonil 14410.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles