Õismäe polikliinik ehitatakse ümber hooldusravikeskuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn saab juurde 150-kohalise hooldusravikeskuse.
Tallinn saab juurde 150-kohalise hooldusravikeskuse. Foto: Sille Annuk

Tallinna Õismäe polikliinik ehitatakse ümber hooldusravikeskuseks, selle kõrvale projekteeritakse tervisekeskust, kus hakkavad vastu võtma ka perearstid.

Lääne-Tallinna Keskhaigla rekonstrueerib Ehitajate tee 137 asuva Õismäe polikliiniku hoone ja praegusele 42 hooldusravi kohale rajatakse juurde 108 voodikohta. Samuti luuakse päevaõenduse üksus ja koduõenduse teenistus.

Kokku läheb projekt maksma 78,4 miljonit krooni, millest 52,5 miljonit krooni eraldab Euroopa Regionaalarengu Fond.

«Usun, et ligi 80 miljoni krooni eest nüüdisaegseks hooldusravikeskuseks ümber ehitatav praegune Õismäe polikliinik toob leevendust Tallinna hooldusravi voodikohtadele ja loob patsientidele kvaliteetsed ravivõimalused,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. Tema sõnul peaks Harjumaal 2015. aastaks olema üle 700 hooldusravi voodikoha, millest praegu on puudu ligikaudu pooled ja üle 1100 hooldekodu koha, millest on puudu umbes kolmandik.

Polikliiniku ümberehitamisega kaovad praegu polikliinikus töötavate perearstide vastuvõtukabinetid. Pevkuri sõnul on väga oluline, et koos taastusravikompleksiga lahendataks ka perearstide töötingimused.

«Hetkel on perearstidele projekteerimisel juba tervisekeskus tänase polikliiniku kõrvale. Kõikide suurte ümberehituste tulemusel paraneb nii hooldusravi kvaliteet kui inimeste igapäevase teenindamise seisukohalt ülioluline esmatasandi arstiabi,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles