Tallinna ja Harjumaa roolijoodikud kaotasid aastaga riigile 65 sõidukit

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kohus konfiskeeris eelmisel aastal jõustunud kohtuotsustega Tallinnas ja Harjumaal sõidukid kokku 65-lt joobnuna roolist tabatud juhilt, veel aasta varem konfiskeeriti roolijoodikutelt 54 sõidukit, kirjutab Eesti Rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Harju maakohus võttis Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel juhtidelt ära üheksa Audit, seitse BMW-d ja Mercedest, kuus Volkswagenit, viis Opelit, neli Fordi ja Mazdat, kolm Hondat ja Toyotat, kaks Saabi, Nissanit, Peugeot’d, Mitsubishit, Volvot ja mopeedi, ning ühe Seati, Hyundai, Jaguari, Daewoo ja Citroëni.

Kui mootorsõiduki juht on narkojoobes või üle 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras rahalise karistusega 30-500 päevamäära ulatuses või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta siis juhtimisõiguse ära kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles