Tallinna loomaaias suri dagestani tuur

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17. eluaastal suri Tallinna loomaaias dagestani tuur Astin.
17. eluaastal suri Tallinna loomaaias dagestani tuur Astin. Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Esmaspäeval suri Tallinna loomaaias kõrgesse ikka jõudnud dagestani tuur Astin.

Tallinna loomaaias sündinud 17. eluaastat käinud võimas ja viljakas omapärase sarvekujuga tuurisokk pakkus oma pika eluea jooksul nii mõnegi värvika hetke nii loomaaiatöötajaile kui ka külastajaile, teatas Tallinna loomaaed.

Alanud aasta esimesel pühapäeval nägi troopikamajas ilmavalgust valgetups-marmoseti poeg. Uudishimulikul loomaaiakülastajal tasub silma teritada ja püüda teda vanalooma turjakarvade vahelt leida. Laste loomaaias kepsutab nüüd juba neli aasta lõpus sündinud kääbuskitse tallekest. Noored siidikana kuked aga kirevad võidu laste loomaaia suure valge kukega.

Jõululaupäeval Moskvast Tallinna saabunud siberi kaljukitse paar ja dagestani tuuri paar said liigikaaslastest seltsilised. Need siinsete talitajatega harjunud loomaaia titetoa kasvandikud aitasid ka uustulnukatel rahuneda ja uues keskkonnas koduneda.

Pulmamängudega aasta lõpus alustanud raisakotkaste järel asusid Tallinna loomaaias pesa kohendama ja teineteise poole õrna pilguga kiikama ka habekotkad.

Neil, kes tahavad kotkaste pereelust vahetult loomaaias osa saada, ei tasu viivitada, sest niipea kui esimene kotkamuna pesapõhja potsab, suletakse kullimägi külastajaile, et anda lindudele võimalus rahulikult haudumisele keskenduda. Virtuaalselt saab kotkapaaride toimetamisi jälgida loomaaia kodulehe loomakaamerate või digisilm.ee vahendusel.

Pärast pühi on loomadele nosimiseks toodud müümata jäänud jõulukuuski ja -nulge, mandariine ja banaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles