KV.EE juhataja Tarvo Teslon: kõige rohkem kallinesid mullu Kristiine korterid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvo Teslon
Tarvo Teslon Foto: KV.EE

Kinnisvaraportaali kv.ee juhataja Tarvo Tesloni sõnul tõusid aasta jooksul enim Kristiine ja Põhja-Tallinna korterite hinnad.

Tallinna korteripakkumiste keskmise hinna tõusu osas hiilgas möödunud aastal Kristiine linnaosa. Kristiine korteripakkumiste keskmine hind kerkis aastaga 14%. Kristiinele järgnes Põhja-Tallinna linnaosa, kus eelkõige Kalamaja toel kasvasid korteripakkumiste hinnad aastataguse ajaga võrreldes 14%. Tallinna korteripakkumiste keskmine aastane hinnatõus oli 7%.

«Üha enam kostab Kalamaja piirkonna kohta kriitikat, et tegemist on ülehinnatud piirkonnaga, kust elanikud lahkuvad. Praktika tõestab aga vastupidist – Kalamajas on palju uusarendusi, asumis tehakse palju tehinguid ja hinnatõuski näitab, et Kalamaja näol on tegemist piirkonnaga, kuhu inimesed pigem tahavad minna,» kommenteeris Tarvo Teslon pealinna korterituru üht kuumemat piirkonda.

Väikseim, kuid siiski plussi poolel on korterite hinnamuutus Vanalinnas ja Pirital.  «Vanalinnas ja Pirital on korterite hinnad pisut varem juba ette ära tõusnud. Seetõttu jäi neis piirkondades 2014. aasta hinnatõus Tallinna keskmisele alla. Samuti on Vanalinnas ja Pirital proportsionaalselt vähem uusi korteriarendusi, mis on üks pakkumishindade üldise tõusu põhjusi,» põhjendas Teslon toimunut.

Korteripakkumiste arv kasvas eriti jõudsalt Lasnamäel ja Mustamäel. Lasnamäel oli 2014. aasta lõpul 1482 ja Mustamäel 973 korteripakkumist. See on vastavalt 72 ja 70 protsenti aastatagusest rohkem.

«Lasnamäe ja Mustamäe eriti suure korterite müügipakkumiste arvu tõusu taga on eelkõige uusarendused. Mõlemas linnaosas tuli aasta jooksul turule mitmeid uusi suuri korteriprojekte. Uute korterite turule tulemine kasvatab enamasti ümberkolijate arvelt samas piirkonnas vanemate korterite pakkumist,» selgitas Tarvo Teslon sedavõrd suurt müügipakkumiste arvu muutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles