Fotod ja video: Savisaar oli trammijuht

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustati esimest uut Hispaaniast ostetud trammi linnajuhtidele ning traditsioonilise lindilõikamise asemel istus linnapea Edgar Savisaar trammijuhi toolile ning tegi depoo õue peal lühikese sõidu.

Linnapead instrueeris trammijuht Alexander Martynenko, kes eile uue trammiga esimest korda Tondile ja tagasi sõitis. Linnapea sai trammi juhtimisega hästi hakkama ning eriti sujuvalt tuli tal välja pidurdamine. Nimelt on trammi pidurid veidi äkilised ning ettevaatamatul pidurile vajutamisel jääb tramm väga järsku seisma. Savisaar sai trammi peatamisega igal juhul väga hästi hakkama.

Ka Martynenko sõitis Tondi ringi läbi juba tunduvalt kiiremini kui eile. Tänaseks oli korda tehtud ka viimane trammi jaoks ebamugav koht Kalevi trammipeatuse juures, kus trammikere alumine serv kippus eile vastu äärekivi minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles