Kübar: Savisaare käitumine häbistab nii linna kui Keskerakonda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse jõulutervitus.
Linnavalitsuse jõulutervitus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul on järjekordne, rohkem kui saja tuhande euro suurune vargus linnaeelarvest jätk käitumismustrile, mis iseloomustab Savisaart juba aastaid.

«Savisaar jätkab endale jõulukingituste tegemist linnaeelarvest,“ tõdes volinik. „Kui eelmistel jõuludel kinkis linnapea endale kopsaka palgatõusu, siis sel korral rõõmustab ta ennast linlaste raha eest 107 000 eurose isikupropagandaga.»

«Linnapea jõulutervitus on skeemilt identne enne 2013. aasta kohalikke valimisi tehtud kepikõnnireklaamiga, isegi hind on sama,» ütles Kübar. «Keskerakondlik linnavalitsus on leidnud seadustes augu ning lüpsavad linnaeelarvet selle läbi nii kaua, kuni see auk seal laiutab. Eelmise reklaami kohta on hetkel pooleli ka prokuratuuri algatatud juurdlus.»

«Peale Tallinna elanike kaotavad sellisest käitumisest enim need Keskerakonna liikmed, kes tegelikult tahaksid õiget asja ajada,» tõdes Kübar. «Kuna täna võrdsustatakse Savisaart erakonnaga, laiendatakse kõik tema teod ka kogu erakonnale.»

«Siinkohal ootakski reaktsiooni Keskerakonna liikmeilt, kes sellist käitumist õigeks ei pea. Kui toimuvat vaadatakse pealt ning antakse sellele vaikiv heakskiit, võime järeldada, et kogu Keskerakond kiidab heaks isikukultusele kalduva enesereklaami tegemise meie kõigi raha eest,» nentis volinik ning lisas, et tulevikus on taoliste olukordade vältimiseks oluline taolised reklaamid keelustada ning nõuda juba kulutatud raha tagastamist linnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles