Politsei alustas öösel Tallinna kesklinnas põlenud prügikastidega seoses uurimist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto.
Tuletõrjeauto. Foto: Risto Mets

Täna öösel Tallinna kesklinnas lühikese ajavahemiku sees süüdatud prügikastidest kandusid ühel juhul leegid puumajale.

Päästjad said täna varahommikul mitu väljakutset lähestikku asuvatele Herne, Tatari ja Süda tänavale. Kell 6.34 kustutati prügikast Herne tänaval ning kell 7.24 Süda tänaval.

Mõned minutid hiljem said päästjad väljakutse samale Süda tänavale, kus põles kahekordse puidust kontorihoone sein ning leegid olid jõudnud juba katusele.

Väljakutsele sõitis kolm päästeautot Kesklinna ja Lilleküla komandost, Lääne-Harju vanemoperatiivkorrapidaja, eritehnika ja kiirabi. Kesklinna komando kaks suitsusukeldumispaari sisenes hoonesse ning asus põlengut pööningult kustutama ja tulekoldeid avama.

Kell 7.37 oli tulekahju lokaliseeritud ja 8.48 kustutatud. Tulekahju sai päästetööde juhi esialgsel hinnangul alguse maja seina kõrval olnud plastist prügikastist.

Sellega sama piirkonna prügikastipõlengud ei piirdunud. Kell 7.54 said päästjad väljakutse Süda tänava lähedal asuvale Tatari tänavale, kus põles samuti prügikast.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles Postimehele, et maja süttimise asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles