Riigi toetus võimaldaks Tallinna gümnasistidele vaid neli kuud tasuta lõunat

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna.
Koolilõuna. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna koolid gümnasistidele praegu tasuta koolilõunat ei paku: riiklik koolilõuna toetus katab vajaminevast päevarahast 1.34 eurot kõigest 78 senti, linna aastaeelarves ei teatud gümnasistide koolilõuna toetusega arvestada ja nii oodatakse nüüd volikogu otsust omavalitsuse võimaliku lisatoetuse kohta.

Tallinna haridusameti juhi Andres Pajula sõnul jõudis alles hiljuti nendeni vabariigi valitsuse toetusfondi määrus, mille kohaselt nähakse gümnasistide koolilõuna toetuseks ette 136,5 eurot aastas, mis ei kata aga koolilõuna kogumaksumust. «Puudujääva osa kohta linnavolikogu veel otsust teinud pole. Linna eelarvet menetledes ei osatud sellega arvestada,» vahendas Pajula, kelle sõnul peaks volikogu jaanuarikuu jooksul oma otsuse siiski tegema.

Seni peaks koolid ise otsustama, mida gümnasistide koolilõunaga teha, kuna Pajula sõnul on neid riigi toetuse suurusest ka teavitatud. « On erinevaid variante - näiteks et 120 päeva saab tasuta süüa,» vahendas Pajula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles