Kui palju tuleb Tallinnas korteri ruutmeetri eest maksta?

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe.
Mustamäe. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna korteri keskmine ruutmeeter maksis detsembris 1495 eurot, mis on kümme protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal, analüüsib Eesti üks suuremaid kinnisvarafirmasid 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul läks aasta lõpp tõusvas joones. «Suures plaanis sõltub Eesti eraturg enim Rootsi pankade ja majanduse seisust ning sealt suurt muutust tänavu oodata pole,» ütles Vahter ja lisas, et kinnisvaras tuleb tõenäoliselt heas mõttes igav aasta. «Erakinnisvara hinnatõus jääb seisma ja valmivad arendusprojektid on pigem soodsamad,» lisas Vahter.

Martin Vahteri sõnul mõjutab globaalne majanduse- ja julgeolekuolukord rohkem ärikinnisvara. «Londonist vaadates oleme sõjatsoonis ja see peletab investeeringuid,» ütles Vahter.

Detsembris tehti Tallinnas kinnisvaraga 1081 ostu-müügitehingut, mis on 12,8 protsenti enam kui novembris. Aastataguse detsembriga võrreldes kasvas tehingute arv 18,4 ja kogumaksumus 34,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles