Lugejate ootused linnavalitsusele: tehke linnahall korda ja ehitage jalgrattateid

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinncity küsis oma lugejatelt, millised on alanud aastal nende ootused linnavalitsusele, vastuseid oli seinast seina.

Lisaks arvukatele nõudmistele tagasi astuda sooviti Tallinna televisiooni ja munitsipaallehtede sulgemist või nende rahastuse vähendamist.  Positiivse programmina pakuti välja linnahalli korrastamist ning jalgrattateede rajamise jätkamist ning nende paremat majamärkimist.

Üks lugeja tõi näiteks ka Helsingi parkides olevad vandaalikindlad jõumasinad, mida võiks ka Tallinna avalikesse parkidesse üles seada.

Üks lugeja pakkus välja trammitee rajamise Meriväljale. «Ehitage kasvõi mere arvelt nagu NSVL-i aegu Pirita teed ehitati. Saab ehk ka sellest koledast kõdunevast vetikahaisust lahti,» soovitas lugeja.

Samuti võiks olla rohkem tänavavalgustust ning teed ja tänavad võiks korras olla. «Miks ei pesta kõnniteid ja kõik on igal pool räämas?,» küsib lugeja.

Teine arvab tasuta ühistranspordi kohta: «Miks peaksid miljonärid või isegi minusugused napilt keskmist palka saajad tasuta sõitma. Piletiraha eest saaks ehk mõne bussi liinile juurde, et ei peaks sõitma pesemata bussis nagu silgud pütis. Ka tuleks ära kaotada valideerimine ja võtta jälle ID-kaart maksmisvahendiks.»

«Lumekoristusmasinad tuleb panna kõnniteid puhastama. Kui autot ei ole, siis on pidev oht luid murda. Linnavalitsus nõuab, et inimesed peavad enda maja juurest ise tee puhtaks tegema, aga Tallinnas on piisavalt kohti, kus lumi on ära ajamata. Pelgast jutust pole kellelegi abi kui endiselt tagumikule maha kukud.»

Soovitakse ka linnas parkimise hindade inimesele taskukohaseks muutmist. «Sealhulgas võiks olla töötav pargi- ja reisi süsteem kaugemalt tulijatele. Hetkel pole nendest parkimiskohtadest peaaegu üldse busse kesklinna poole sõitmas.»

«Tallinnalt ootan järgmisel aastal lasteaedade kohamakse alandamist ja muid maksude soodustusi sest siin riigis selliste palkadega on raske kaht last ülal pidada, eriti siis kui neil on kehv tervis,» soovib veel üks lugeja.

«Palun tehke Balti jaam korda ja ma ei pea siin silmas seda, et sinna praegu mingit alkoholipoodi ehitatakse. Viige see vene turg minema sealt ja tehke sellest hoonest üks tõeline esindussaal, mille pärast poleks piinlik. Balti jaam on muutunud sopaauguks, kus elutsevad kodutud, kakerdavad narkomaanid, kerjuslapsed, vargad - jube koht isegi päeval,» arvab veel üks lugeja.

Üks levinumaid soove on tänavate kordategemine, samuti koolide ning lasteeaedade remontimine ja kaasajastamine. Mõni inimene ootab tallinlastele tasuta prügivedu ja tasuta internetti.

Tasuta võiks inimeste arvates olla ka koolitoit gümnaasiumis ning rongiliiklus Tallinna piires. «Soovin tasuta ühistranspordi jätkumist, uute munitsipaalelamute ehitamist ning loodan, et munitsipaalpank saab ära tehtud. Ja uusi tramme ootan ka väga,» ütleb üks lugeja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles