Kesklinnas saavad uue ilme Politseiaia ja Tammsaare park

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased tööd uuendatud Politseiaia pargis.
Viimased tööd uuendatud Politseiaia pargis. Foto: Erik Prozes

Kesklinnas on tänavu mitmesuguseid kultuurisündmusi, kuid linna välisilmele annab kõige rohkem juurde parkide rekonstrueerimine.

Kesklinnas väärivad tuleval aastal suuremate ehitusprojektide seas äramärkimist Politseiaia pargi rekonstrueerimise lõpetamine ja Weizenbergi tänava kapitaalremont, samuti alustatakse sel aastal Tammsaare pargi rekonstrueerimise projekteerimist.

Linnaosavalitus plaanib ka paari suuremat remonditööd, mis võiksid linnakodanike silma rõõmustada. Kavas on Viru värava tornide fassaadide ja katuste renoveerimine ning Hopneri maja fassaadi remont.

Kesklinnas on kavas mitmesuguseid üritusi, kuid põhirõhk juba traditsiooniks saanud sündmustel. Maikuus on kavas korraldada kevadlaat ja septembris sügislaat. XXXIV Tallinna Vanalinna Päevad toimuvad 30. maist 6. juunini ning kannavad alapealkirja «Meistrid läbi sajandite».

Tänavu jätkub populaarseks saanud Kesklinna Suvemuusika, kus suvistel nädalavahetustel saab Toompargis ja Kadrioru pargis nautida heatasemelist Eesti muusikat. Suvel jätkatakse tasuta lasteetendustega kesklinna parkides.

Kolmandat korda toimub suur kesklinna jaanipidu 23. juunil Kalevi staadionil, kus süüdatakse jaanituli ning kuulata saab häid ansambleid nii meilt kui mujalt.

Aasta võetakse kesklinnas kokku suurejoonelise peoga Vabaduse väljakul, kus esineb mõni tuntud ansambel ning toimub võimas ilutulestik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles