Tallinna volikogu vajab uut istungisaali

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tagamaks linnavolikogu istungite avalikkus on vaja ehitada uus istungisaal riigieelarve toel.

Linnavolikogu kiitis heaks reformierakondlasest linnavoliniku Ants Leemetsa eelnõu, mille kohaselt peavad kõik huvitatud isikud saama jälgida volikogu saalis viibides seal toimuvat istungit. Kuna praegune istungisaal ei võimaldaks seejuures ohutusnõudeid järgida, otsustas volikogu teha Vabariigi Valitsusele ettepaneku eraldada riigieelarvest vajalikud vahendid linnavolikogu uue istungisaali ehitamiseks.

Nagu märkis volikogu esimees Toomas Vitsut, ei ole pärast seda, kui riigikogu suurendas Tallinna volikogu koosseisu 79 liikmeni, enam võimalik ohutult mahutada volikogu saali kõiki pealtvaatajana osaleda soovijaid.

«Praeguse istungisaali puhul on 120 inimest see kriitiline piir, mille ületamisel on raske tagada kohalolijate ohutust. Volinike, linnavalitsuse liikmete ja ametnike arv kokku on juba üsna selle piiri lähedal. Seetõttu peame vajalikuks rajada uus, kõigile ohutusnõuetele vastav ja nii suure külaliskohtade arvuga istungisaal, et see mahutaks kõik istungist huvitatud isikud, nagu on märkinud Ants Leemets oma eelnõus. Vastasel juhul peaks vabariigi valitsus lõdvendama praegu Eesti Vabariigis kehtivaid ohutusnõudeid,» selgitas Vitsut.

Volikogu otsuse kohaselt rakendatakse täna vastuvõetud määrust juhul, kui riigieelarvest on Tallinna linnale eraldatud vajalikud vahendid linnavolikogu uue istungisaali jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles