Pirita linnaosavanem: kolime linnaosavalitsuse ja ehitame Rummu tee tunneli

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Mölder
Tõnis Mölder Foto: Erik Prozes

Pirita linnaosavanem Tõnim Mölder lubab, et uuel aastal ehitatakse valmis Rummu tee tunnel, kolitakse linnaosavalitus ja muudetakse Merivälja algkool põhikooliks.

Piritale toob aasta 2015 päris mitu põnevat ja suurt objekti. Sügishooaja alguseks peaks valmima Pirital omanäoline tunnel, mis ühendab Pirita Spordikeskuse ja Lillepi pargi. 91 meetrine Rummu tee tunnel tagab turvalise teeületuse, sellest saab läbi sõita rattaga või rulluiskudel. Ehituse maksumuseks kujuneb umbes miljon eurot.

Sellel aastal toimub ka Pirita Linnaosa Valitsuse kolimine Kloostri tee 6 majja. «Kolimisplaane on pikalt ja põhjalikult peetud ning usume, et linnaosa elanikud võtavad uue koha kenasti vastu. Praegune haldushoone renoveeritakse ning sellesse tulevad äripinnad. Seega saab Pirital olema kaks korrastatud maja rohkem. Kolimine toimub tõenäoliselt suvel, kuid anname sellest kindlasti täpsemalt veel teada,» ütles Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder.

Merivälja koolis on puhunud arengu tuuled pikka aega. Kool on juurde saanud klassiruumid ning spordisaali, mida saab kasutada ka linnarahvale mõeldud ringideks või üritusteks. Sel aastal ehitus jätkub ning valmib koolimaja kolmas etapp. Septembrist on Merivälja kool mitte enam algkool, vaid põhikool.

Linnaosavanema sõnul on tänavu raha eraldatud ka Kase tänava ehitusprojekti koostamiseks. Tänav, mis on üpris kehvas seisukorras ning kus inimestel on murekoht parkimisega, saab uue kuue sel või järgmisel aastal. Linnaosasse lisatakse juurde ka bussiootepaviljone ning korrastatakse peatused, et ühistranspordi kasutamine oleks võimalikult mugav ja turvaline kõigile.

Sarnaselt eelmiste aastatega panustab linnnaosavalitus Pirita randa, mis suvel rohkelt inimesi meelitab. «Nii nagu eelmisel aastal, soovime ka sel aastal pakkuda puhkajatele mõnusat rannakülastust Sinilipuga tunnustatud rannas. Selleks peab rand vastama mitmekümnele kriteeriumile, mille täitmise me endale eesmärgiks võtame,» sõnas Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles