Valimisteks linn valgeks: linnavalitsus lõpetab järk-järgult pimendamise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Liis Treimann

Möödunud aasta detsembris lülitati Tallinnas taas sisse kolmekümne viiel tänaval 550 valgustit.

Jaanuaris on kavandatud sisse lülitada 4000 valgustit ja veebruaris kavandatud sisse lülitada 2514 valgustit, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tallinna kommunaalameti poolt allkirjastatud ja 2015. aasta veebruarist jõustuv uus välisvalgustusteenuse leping võimaldab 2009. aastal välja lülitatud 7064 tänavavalgustit taas sisse lülitada. «Välisvalgustuse kulud kaetakse linnaeelarves ettenähtud vahendite arvelt, milleks on Tallinna 2015 aasta eelarve kohaselt 7 058 000 eurot,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

«Tallinna linna ja Elektrilevi OÜ vahel sõlmitud käsunduslepingu kohaselt väheneb 2015. aastal valgustuspunkti kohta tänavavalgustuse hooldusteenuse maksumus, mis võimaldab katta käesoleval aastal säästurežiimi lõpetamisega kaasnevad võrgu- ja elektrikulud summas ligikaudu 1 miljon eurot,» lisas Klandorf.

Lisaks võimaldavad täiendavat elektrikulude kokkuhoidu rekonstrueeritud ja 2015 aastal rekonstrueeritavatel tänavalõikudel paigaldatud leedvalgustid. Näiteks Pärnu maantee rekonstrueerimisel asendati 106 naatriumvalgustit, mille võimsus oli 250W, vaid 53 160W leedvalgustiga, mis paranenud valgusviljakuse ja valgusjaotuse tulemusena võimaldab objekti lõikes võimsuse vähenemist ja rahalist kokkuhoidu.

Pärnu maantee valgustuslahenduse kohta linnakodanikelt saadud tagasiside on väga positiivne, kiidetakse valgustuslahenduse värvieristust, mis jätab linnaruumist eksklusiivsema ja hubasema mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles