Tallinn kaalub sünnitunnistuse taastamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut andis täna volikogu menetlusse eelnõu, mis teeb linnavalitsusele ülesandeks töötada välja lapse sündi kajastava piduliku tunnistuse vorm.


Vitsut ei poolda uut korda, mis hakkas kehtima alates 1. juulist 2010 jõustunud perekonnaseisutoimingute seadusega. Uue korra kohaselt ei anta enam vastsündinu vanematele lapse sündi tõendavat sünnitunnistust, vaid see on asendatud elektroonilise kandega rahvastikuregistris. Vanema nõudmisel annab perekonnaseisuamet talle väljavõtte registrist.

«Elektrooniline kanne rahvastikuregistris ei asenda kindlasti traditsioonilist dokumenti, mille kätteandmisega rõhutatakse lapse sünni olulisust,» põhjendas Vitsut oma ettepanekut. «Tallinnas on sündimus juba mitu aastat järjest suurenenud ehk just tänu sellele, et siin osatakse hinnata ja hoida traditsioone ning väärtustada lapsi.»

Eelnõu vastuvõtmisel linnavolikogus antakse Tallinnas sündinud laste vanematele edaspidi sünnitunnistus üle Tallinna perekonnaseisuametis pärast lapse sünnikande tegemist või vanemate soovi korral pidulikul tseremoonial raekojas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles