Kaubalennuki õnnetuse põhjustas inimlik viga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalennukil purunes Tallinna lennujaamast startimisel telik
Kaubalennukil purunes Tallinna lennujaamast startimisel telik Foto: Karli Saul

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis lennuõnnetuste uurimisega tegeleva Jens Haugi sõnul ei tuvastanud nad eile õhtul toimunud lennuõnnetuse lennukil tehnilist riket ja Poola portaali andmetel põhjustas õnnetuse inimlik viga.

Algselt teatati, et Tallinna lennujaama territooriumil purunes Poola kaubalennukil eile õhtul enne õhku tõusmist telik ning start katkes.

«Praegu saab öelda vaid nii palju, et tehnilist riket selle õnnetuse taga ei ole,» sõnas Haug. «Tehnilist riket ei suutnud me tuvastada.»

Poola portaali wprost.pl andmetel oli tegemist inimliku veaga. Exini töötaja Miroslaw Lawrynowicz ütles portaalile, et lennuki õhkutõusmisel, kui piloot oli vaid esimese ratta õhku tõstnud, tõmmati ülejäänud telik üles.

Haug nentis ka, et ta ei sooviks siduma hakata eilset ja märtsis toimunud õnnetust.

«Neid mõlemaid seob vaid inimfaktor,» ütles ta.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirje Piirsoo rääkis Postimees.ee´le, et kõik lennuki pardal olnud neli inimest said elusalt ja tervelt lennukist välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles