Kaubalennukil purunes Tallinna lennujaamast startimisel telik

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lennujaama territooriumil purunes Poola kaubalennukil täna õhtul enne õhku tõusmist telik ning start katkes, õnnetuses keegi kannatada ei saanud.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirje Piirsoo rääkis Postimees.ee´le, et kõik pardal olnud neli inimest said elusalt ja tervelt lennukist välja.

Häirekeskus sai teate õnnetuse kohta kell 19.56 ning sündmuskohale sõitsid neli päästemeeskonda, operatiivkorrapidajad ning kiirabibrigaad. Lennujaama päästemeeskond kattis lennuki vahuainega ning likvideeris süttimisohu. Seejärel kontrollisid Põhja-Eesti päästekeskuse meeskonnad, et lennukis ei oleks edasist süttimisohtu.

Lennuk oli saavutanud õhkutõusuks vajaliku hoo, kui meeskond sai teliku kohta veateate ning katkestas stardi ja lennuk jäi enne maandumisraja lõppu kõhu peale seisma, rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialist Jens Haug BNS-ile.

Tegemist oli samasuguse DHL-i kaupu vedava Poola firmale Exin kuuluva An-26 lennukiga, mis tegi kevadel hädamaandumise Ülemiste järvele. Seekord oli lennuk teel Tallinnast Helsingisse.

Kell 21.40 lahkusid Põhja-Eesti päästekeskuse meeskonnad sündmuskohalt ning
olukorraga jäi tegelema lennujaama päästemeeskond. Kella 00.30-ks oli kaubalennuk treilerile tõstetud ning see transporditi rajalt minema.

Keskkonnareostuse vältimiseks pumbati lennukist välja kütus.

Tallinna lennujaam oli õnnetuse tõttu kolmapäeva õhtul suletud ning saabuvad lennud kas lükati edasi või suunati teistesse lennujaamadesse.

Märtsis Ülemiste järvele hädamaandumise teinud kaubalennuki pardal oli kuus inimest, kes pääsesid samuti eluga, kuigi üks inimene toimetati haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles