Aastalõpuintervjuu: Aivar Mäe tunneb uhkust Eestis elamise üle

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusooper Estonia direktor Aivar Mäe rääkis aastalõpu videointervjuus Postimehele, et tunneb uhkust Eestis elamise üle. «Pole endale väikepaati soetanud, et vajadusel Stockholmi põgeneda, nii et ükskõik mis ka ei juhtuks, minu elukoht on siin ja üritan ikka Eesti riigile siin kasulik olla,» rääkis Mäe.

Mäe sõnul on eestlased õppinud oma karuse naabri Venemaaga aegade jooksul kõrvuti eksisteerima. «Kultuurimaastikul on sidemed Venemaaga positiivsed ning seda näitab kasvõi jõulukingitus Peterburi Jaani kiriku maade näol, mis kogudusele tagasi anti,» rääkis Mäe. «Lihtsalt mõni käputäis inimesi poliitikas, kes üritab end negatiivselt ajalukku jäädvustada... sinna pole midagi parata, hulle on maailmas alati olnud.»

Rahvusooperi lõppeva aasta edusammudest kõneldes tõi Mäe välja iseseisvusaja publikurekordi ja mitu lavastust. Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles