Fotod ja video: Savisaar avas üleöö valminud Politseipargi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnapea Edgar Savisaare osalusel avati täna Politseiaia pargi rekonstrueerimise esimene etapp. Veel eile paigaldasid usinad töömehed palehigis tänavakive ja vastu vaatas tõeline töötanner, tänaseks ei olnud suurest tööst enam jälgegi, isegi vastvalminud kõnnitee oli lume alla mattunud.

Pargi kõrval elava proua Virve sõnul lõpetati suuremad tööd eile kell 20, kuid mitmed mehed jäid veel objekti koristama. Töödega oli talvel vaja lõpetada seetõttu, et linnavalitsusel on kevadel kavas teha suursugune purskkaevude avamistseremoonia.  Purskkaevud plaanitakse avada 15. mail, Tallinna päeval.

Lemminkäinen Eesti AS esindaja Sven Pertensi sõnul kaasnes 630 000 eurose lepingu allkirjastamisega kohustus tööd lõpetada tänavuse aastanumbri sees. «Ei ole võimatuid unistusi, vaid meie piiratud ettekujutus võimalikkusest – selline mõttetera tuli selle pargiga seoses meelde. Allkirjastades rekonstrueerimistööde lepingu, kaasnes eesmärk selle aastanumbri sees tööd lõpetada. Mõtlesin, et tegemist oleks justkui Tom Cruise´i filmiga «Mission Impossible» ning tulemas on ainult probleeme. Nagu näha, siis hoolimata ilmast tulime toime,» sõnas Pertens.

Politseiaia pargi rekonstrueerimise projekti koostamine toimus omavahelises koostöös Tallinna linna ja Olympic Entertainment Group AS vahel. «Tallinna linna koostöö riigi ja arendajate vahel ei ole midagi uut. Ka varasematel aastatel on seda tehtud ning sellist koostööd planeeritakse jätkata ka tulevikus avalikuks kasutamiseks mõeldud infrastruktuuri objektide rajamisel,» ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

«Käesoleval aastal rekonstrueeriti sellise koostöö tulemusena Ehitajate tee kus rekonstrueerimise projekti tellis Maxima Eesti OÜ ning osales ühtlasi tulevase kaupluse rajamiseks vajalike tee-ehitustööde finantseerimisel 1,1 mln euroga. Aga samuti finantseerib käesoleval ajal ehitatava Kalaranna tänava ehitustöid 2,5 mln euro mahus Riigi Kinnisvara AS,“ sõnas Savisaar.

Kuigi vett purskavaid veeinstallatsioone talvel näha ei saa, siis lastel on võimalus mänguväljakuga juba tutvust teha. Kohaliku elaniku Elle sõnul on aga uus mänguväljak eelmisest kehvem, sest seal pole väike lapsega enam midagi teha.

Politseiaia pargi korrastamise küsimus kerkis päevakorda käesoleva aasta alguses. Park vajas kaasajastamist, ümbritseva keskkonnaga vastavusse viimist ning ümbritsevast üliaktiivsest keskkonnast eraldamist igihaljaste inimese kõrguste hekkidega.

Koostatud projektlahenduse alusel on valminud uus lastemänguväljak, rekonstrueeritud on mõlema purskkaevu konstruktsioonid. Püramiidpurskkaevu asemele on rajatud uus kaskaadidega veeinstallatsioon. Purskkaevu ümbrus on ääristatud suuremõõduliste graniitplaatidega.

Inimeste mugavamaks liikumiseks on rekonstrueeritud pargi käiguteed arvestades inimeste tegelikke liikumissuundi. Mitmete pargi keskteed ristsuunaliselt läbivate väljapääsude otsad on suletud. Korrastatud on koerte treeningala juurest Kunderi tänava ülekäigurajale pääsemise võimalus ning parki on moodustatud sisemistest käiguteedest 500 meetri pikkune jooksurada. Korrastatud on pargis kasutatavad piirdeaiad ning istepingid. Paigaldatud on uued prügikastid.

Rekonstrueerimistööde lepinguline maksumus on 630 000 eurot. Ehitaja on Lemminkäinen Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles