Taavi Aas: Randpere väited linnahalli teemal on valed

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas lükkas ümber mitmed reformierakondlasest linnavoliniku Valdo Randpere väited tänases kirjutises linnahalli lepingu kahjulikkusest.

«Randpere väited, millega ta oma arvamust õigustab, on selgelt valed,» sõnas Aas. «Väide sellest, et linnahalli asemele võiks tulla hiigelkasiino on vale, sest Tallinna volikogu heaks kiidetud eelleping sätestab üheselt, et linnahall peab säilima,» kinnitas Aas.

«Samuti on selles lepingus kirjas, et linnahalli suur saal tuleb kontserttegevuse jaoks renoveerida. Veelgi enam, täna volikokku saadetud lepingu täiendused räägivad sellest, et võimaliku meelelahutuse pindala kogu kompleksist võib olla 10 protsenti.

Vale on Aasa sõnul ka see, et Tallinna linn võtab endale nende lepingu täiendustega mingeid kohustusi.

«Lepingus fikseeritakse alused, millelt hakatakse ühisettevõtet looma. Linn saavutab oma 50-protsendilise osaluse läbi hoonestusõiguse tasude ehk siis otseselt ettevõtte loomisel rahalist sissemakset tegemata.»

«Ma ei arva, et linnahalli kordategemine ja hiljem opereerivast ettevõttest 50 protsendi omamine on vähe. Seda enam, et rahandusminister Ligi on öelnud, et linnahall ei kuulu valitsuse, sealhulgas ka Reformierakonna prioriteetide hulka,» lisas Aas.

Ta kinnitas ka, et linnavalitsus ei ole kunagi taotlenud linnahallile 2,8 miljardist garantiid ning lepingus ei ole punkti, mille kohaselt oleks riigi garantii lepingu aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles