Tallinna parkimistasud tõid loodetud tulu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuline parkimine Solarise ümbruses.
Tasuline parkimine Solarise ümbruses. Foto: Toomas Huik

Tänavuses Tallinna eelarves oli planeeritud parkimistulu 5,9 miljonit eurot ja umbes nii palju ka laekus, kusjuures suurema osa tulust tõi parkimistasu ja vähenenud on trahvide osakaal kogusummas.

Abilinnapea Taavi Aas ütles ERRi raadiouudistele, et tulevaks aastaks pealinna parkimiskorraldusse muudatusi ei plaanita ja on oodata parkimistulude stabiliseerumist. Abilinnapea avaldas ka lootust, et järgmisel aastal hakkavad autojuhid rohkem kasutama «pargi ja reisi» parklaid ja seeläbi väheneb kesklinna liikluskoormus.

Parkimistrahve ehk siis viivistasuotsuseid on tehtud umbes 22 protsenti kogu parkimistulust ehk 1,4 miljonit, ülejäänud on parkimistasud. «Tuleb öelda, et parkimistrahvide osakaal kogusummas väheneb ehk suureneb parkimistasu osakaal, mis näitab seda, et inimesed on seaduskuulekamaks muutunud,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles