Presidendi Rocca al Mare residentsile leiti projekteerija

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liberty mõisakompleks Rocca al Mares, millest pidi saama presidendi residents.
Liberty mõisakompleks Rocca al Mares, millest pidi saama presidendi residents. Foto: Peeter Langovits

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) leidis teise riigihanke tulemusel sobiva pakkuja, kes projekteerib Rocca al Maresse presidendile residentsi rekonstrueerimise.

Suvine riigihange projekteerija leidmiseks kukkus läbi, sest mõlemad kahest esitatud pakkumisest ületasid tööde eeldatava maksumuse. Septembris välja kuulutatud kordushange on nüüd lõppenud.

«Presidendi residentsi projekteerimishankele laekus tähtajaks üheksa pakkumust, mis jäid eeldatava maksumuse piiresse,» ütles RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Projekteerija on leitud ning hankeleping allkirjastatakse lähipäevil. Eduka pakkuja nime ja tööde maksumuse avalikustab RKAS pärast lepingu sõlmimist.

Praeguse ajakava kohaselt algaksid ehitustööd 2015. aasta lõpus ning peaksid lõppema 2017. aasta algul, juba järgmise presidendi ametiajal.

Rocca al Mares asuva Liberty mõisakompleks on kavas täielikult rekonstrueerida Eesti Vabariigi presidendi residentsiks, mis on mõeldud aastaringseks kasutamiseks. Kompleksi tulevad esindus-, elu- ja abiruumid.

Maja näol on tegemist Kochide perekonnale kuulunud suvemõisaga, mille 20. sajandi algusest pärit puitvilla katus sai äsja restaureeritud, kuid kõik hooned vajavad siiski kapitaalset uuendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles