Lindilõikamiseks valmis: Politseipargis paigaldatakse suure lumega tänavakive

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alles novembris alustati Politseipargi remonti, kuid veel enne aasta lõppu saavad linnaisad lõigata esimesi linte – valminud on rekonstrueerimise esimene etapp. Park avatakse teisipäeval kell 12.

Tähelepanelik möödakäija nägi Politseipargis hommikul ebatavalist sagimist, park oli eri värvides masinaid täis. Usinad töömesilased korjasid lume seest oksi ning pügasid jäätunud põõsaid. Valminud on 630 000 eurot maksva Politseipargi rekonstrueerimise esimene etapp.

Kell 14.30 oli objektil näha kiiret sagimist, põhiliselt tegeleti tänavakivide paigaldamise ja elektritöödega. Võrreldes tavapärase ehitusobjekti töörütmiga oli õhus tunda selgelt ärevust ja pinget, ametlik avamine on vähem kui 24 tunni pärast.

Esimese etapi käigus saavad rekonstrueeritud laste mänguväljak, koerte jalutusväljak, pargi jalgteed ning purskkaevusid ümbritsevad puhkealad. Kevadel avatakse purskkaevud ning tegeletakse haljastusega.

Küsimuse peale, et mitu korda kavatsevad linnaisad Politseiaia parki avada, vastas abilinnapea Kalle Klandorf, et kevadel on oodata ka purskkaevude avamist. See saab olema 15. mail, Tallinna päeval.

Linnaisade nägemuses peab Politseipark looma ühtse ansambli Tallinnasse rajatava Hiltoni luksushotelli ja meelelahutuskompleksiga. Park, mille südameks saab kaskaadidega veeinstallatsioon, maksab linlastele 630 000 eurot.

Tallinna Kommunaalameti ehitusosakonna juhataja Reio Vesialliku sõnul sai Politseiaia pargi korrastamise idee alguse Kalle Klandorfi juhtimisel toimunud arutelust käesoleva aasta märtsis. Pargi rekonstrueerimise vajaduse asjaolu tingis pargi amortiseerumine ning moraalne vananemine.

Rekonstrueerimise käigus uuendatakse ja remonditakse pargis olevat inventari ning teostatakse puuhooldustöid ja raieid. Pargis olev mänguväljak vahetatakse välja ning paigaldatakse uued kiiged. Tööde käigus demonteeritakse vananenud püramiidpurskkaev, mida ümbritsev maa-ala korrastatakse. Purskkaevu asemele tuleb kaskaadidega veeinstallatsioon. Remondi käigus korrastatakse kõnniteed ning moodustatakse 500 meetri pikkune jooksurada.

Rekonstrueerimise projekti koostas M. Pressi Arhitektuuribüroo OÜ. Rekonstrueerimistööde lepinguline maksumus on 630 000 eurot. Pargi rekonstrueerimistööde lõpptähtaeg on 15.05 2015. Tööd teostab Lemminkäinen Eesti AS. Haljastustööd ning pargiinventari paigaldus lõpetatakse 2015. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles