Kuum suvi viis loomaaialt külastajad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaed ootab tänaseks 20 000 külastajat. Pildil piletijärjekord lastekaitsepäeval.
Tallinna loomaaed ootab tänaseks 20 000 külastajat. Pildil piletijärjekord lastekaitsepäeval. Foto: Mihkel Maripuu

Täna 71. sünnipäeva tähistava Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal tõdes, et lõppev suvi oli loomaaiale raske, sest palava ilma tõttu käis külastajaid mullusest vähem. Tänasel eriprogrammil oodatakse aga umbes 20 000 huvilist.

Kaal ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et traditsiooniliselt toimub sünnipäeval suurel hulgal üritusi, sissepääs on tavapärasest soodsam ja sõitma on pandud ka rohkem trolle.

Varasemate aastate kogemustele toetudes tuleb direktori sõnul täna loomaaeda umbes 20 000 inimest.

Kaal tõi ürituste seast esile loomaaia šimpansite joonistatud piltide näituse ja loengu eksootiliste loomade kodus pidamise eetikast, reeglitest ja vigadest.

Lõppev suvi oli loomaaiale raske, palava ilma tõttu käis külastajaid mullusest vähem. Loomaaia eelarvet on vähendatud umbes nelja miljoni krooni võrra, kuid Kaalu sõnul on linnavalitsus lubanud septembris lisaeelarvest siiski raha juurde anda.

Praegu jagub raha loomade toitmiseks ja tekkivate avariide likvideerimiseks. Näiteks tänagi öösel oli avarii veemagistraalis ja välja voolas suur hulk vett.

Kaal tänas kõiki loomaaia vadereid ja annetajaid, tema sõnul saab loomaaed annetustena aastas umbes miljon krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles