Luitekassi pojad tegid seltskonnadebüüdi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luitekassi poeg
Luitekassi poeg Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Oktoobri lõpus sündinud kolm luitekassi poega said teisel jõulupühal Tallinna loomaaias kohustusliku vaktsiinisüsti ja kolisid seejärel koos emaga rahva ette väikese troopikamaja ekspositsiooni.

Sama maja suurde akvaariumi lasti grupp sõõrahvenaid, keda peetakse akvaariumikalade kuningateks. Amazonase jõe vesikonnas elavatel sõõrahvenatel on omapärane viis oma järglaste eest hoolitseda: nende maimud toituvad mõlema vanema keha limaeritistest, teatas Tallinna loomaaed.

Jõululaupäeval jõudis Moskva loomaaiast Tallinna siinsetele kaljukitsekarjadele verevärskenduseks paar siberi kaljukitsi, paar dagestani tuure ja tadžiki markuuri sokk. Lindude osakond sai juurde emase kaeluskotka ja ühe Tallinna loomaaias päris uue liigi – mägikure. See mustade pea-, kaela- ja sabasulgedega keskmist kasvu hall kurg on tasapisi väheneva asurkonnaga Tiibeti platoo asukas ja kuulub ohustatud liikide nimekirja.

Detsembri keskpaigas sündis poeg mokodel, Brasiilia päritolu kõrgejalgsetel mägi-merisigadel. Eelmisel laupäeval täienes lasteloomaaia kääbuskitsekari, juurde sündis kaks tallekest. Pühapäeval aga said roosapelikanid maha juba teise munaga, mis paigutati haudele inkubaatorisse. Esmaspäeval nägi antiloobimaja soojuses ilmavalgust koguni 11 vietnami rippkõhtsea põrsakest.

Keda mõnusalt talviseks muutunud ilm veel õue ega loomaaeda meelitanud ei ole, neil tasub pühapäev loomaaia jaoks reserveerida. Nimelt koguneb homme loomaaeda kümmekond jõuluvana, et loomaaiasõprade ja vaderite valmistatud jõulukinkidega loomi rõõmustada. Jõuluvanad asuvad teele loomaaia Õismäe-poolsest väravast kell 11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles