Reporter.ee: Keilas algas uus kooliaasta ootusärevalt

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keila Gümnaasiumi uus kooliaasta algas ootusärevalt: esiteks hakkas valmima uus koolimaja, mis peaks uksed avama täpselt aasta pärast ning teiseks ei kuulu Keila Gümnaasium enam Keila linnale vaid Keila hariduse sihtasutusele.

Juriidilised vaidlused selle Keila volikogu otsuse õiguspärasuse kohta aga alles kestavad, vahendas Reporter.ee videolõik.

Keila hariduse sihtasutusele anti üle kogu linna koolide majandamine, see aitab linnajuhtide sõnul paremini koolielu juhtida ja kulusid kokku hoida.

Harju maavanem Värner Lootsmann peab aga Keila koolireformi seadusevastaseks.

«Kuna see ei ole vastuses meil täna kehtivate seadustega, siis ma tegin ettepaneku volikogu otsus viia seadusega kooskõlla,» ütles Lootsmann.

Ka õiguskantsler Indrek Teder on rääkinud Keila linnavolikogu otsuse ja põhiseaduse vastuolust. Selle lahendamiseks kutsub ta lähiajal asjaosalised nõupidamisele, et asi korralikult läbi arutada, vahendas Reporter.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles