Kultuuripealinn teeb ennast nähtavaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinn 2011

Sihtasutus Tallinn 2011 talitab Euroopa Komisjoni esindaja sir Robert Scotti nõuande järgi ja teeb peatse Euroopa kultuuripealinna Tallinna linnapildis nähtavaks.


Selleks lastakse käiku kultuuripealinna uuenenud logo, millele on lisandunud juhtlause «Kultuur kutsub».

Tallinn 2011 turundusjuht Katrin Remmelkoor lubas, et esimesed kultuuripealinna visuaalid ilmuvad juba järgmisel nädalal Tallinna lennujaama, ülejärgmisel nädalal sadamasse ja samas vaimus edasi.

«Meie eesmärgiks on järgneva kahe kuu jooksul brändida kõik linnaväravad, nii et Eestisse saabujal või siit lahkujal poleks võimalik neid läbida teadmiseta, et Tallinn on järgmisel aastal Euroopa kultuuripealinn,» kinnitas Remmelkoor. Ta lisas, et linnaväravate mõiste alla mahuvad ka kõik suuremad linna saabuvad maanteed.

Järgmise sammuna üllitab sihtasutus kultuuripealinna programmiraamatu, mille koostamisega praegu tegeletakse. Juba oktoobris ilmuva programmiraamatus on sees kogu 2011. aasta programm ja kõikide projektide kirjeldused. «Tegemist on umbes 200-leheküljelise teosega, mis ilmub nii eesti kui vene keeles. Selle veebiversiooni saab juba täna osaliselt näha meie kodulehe kalendri lingi all,» rääkis turundusjuht.

Ka programmiraamatu täisversioon tehakse kodulehe kaudu kättesaadavaks. Peale selle avab kultuuripealinn septembri keskel Rotermanni kvartalis infokeskuse. Tegemist on keskusega, kust saab infot kogu kultuuripealinna programmi, kõikide sündmuste kohta. Keskuses leiab koha ka vabatahtlike keskus, kust hakatakse koordineerima kultuuripealinna vabatahtlike tööd.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles