Video: vaata, mida arvasid Savisaare kõnest nimekad keskerakondlased

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edgar Savisaare kõnest jäi kuulajatele enim kõrvu kõlama see, et linnapea ja Keskerakonna esimees toonitas oma kõnes varasemast enam julgeolekuküsimusi.

Värskelt Keskerakonnaga liitunud Rene Toomse, kes kandideerib tuleval kevadel riigikokku, sõnul jäi enim meelde see, et Keskerakonna esimees tegi täna tõsise avalduse, et erakond ei tegele Eesti müümisega Venemaale.  «Võiks need spekulatsioonid lõpetada, see, et Keskerakond tegeleb Eesti Venemaale müümisega, ei ole tõsi,» sõnas ta.

«Mulle tundub, et kõige olulisem selles kõnes oli kinnitus, et Keskerakond seisab Eesti eest ja peab oluliseks Eesti kaitsmist mitte ainult kriisiaegadel, vaid ka headel aegadel.  See, et Eesti elanikud usuksid oma riiki on tugevaim kaitse Eestile,» leidis Keskerakonna aseesimees Kadri Simson

Märt Sults (Keskerakond) leidis, et kõnes ei olnud ise-enesest midagi uut ja Siret Kotka (Keskerakond) sõnul oli Savisaare kõige suurem sõnum see, et Keskerakond on valmis moodustama valitsust ja juhtima Eesti riiki.

Savisaare kõne oli kuulama tulnud ka silmnähtavalt palju vanainimesi, kes kellele kõne väga meeldis. Vanaproua Ruttile jäi meelde näiteks eelkõige meelde see, et riik saab ainult siis paremaks minna, kui luuakse uusi töökohti. Svetlana leidis aga, et kõne oli emotsionaalne ja Tallinna linnapeale vääriline.

Savisaar võtti kõnes kokku parlamendivalimiste eelse sisepoliitilise ja majandusliku olukorra, vastates küsimustele, mida teha, et sinul oleks Eestis hea elada, kuidas käivitada Eesti majandus ja kuidas kaitsta Eestit. Kõne toimus Estonia kontsertisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles